Sağlık-Sen Manisa Şubemizin İl Divan Toplantısı Yapıldı
23 Kasım 2021, Salı

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Manisa Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na katılarak temsilcilerle bir araya geldi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı İl Divan Toplantısı’na Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner katıldı.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Sekreter Durali Baki, kamu çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için büyük bir mücadele verdiklerini söyledi.

Döner Sermaye Sistemi Alın Terini ve Emeği Tüketiyor

Baki, “En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız yaptıkları fedakarlıklarla, döktükleri alın teri ile kutsal vazifelerini yerine getiriyor. Bu fedakarlığın karşısında da emeklerinin karşılığını istiyorlar. İşte biz de bu kutsal vazifeden aldığımız güçle adaletsizlik ve hakkaniyetsizlik karşısında dimdik duruyoruz” dedi.

Sağlık çalışanlarının kronik hale gelen birçok sorunu olduğunu dile getiren Baki, en büyük sorunun döner sermaye sistemine bağlı ücret adaletsizliği olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Sistemler insanların, çalışanların faydası için kurulur. Neticede bu sistemde 17 yıl önce bu amaçla kuruldu. Ancak bugün işlemiyor, bırakın pas tutmayı, alın terini, emeği tüketiyor. Tıpkı pasın demiri tüketmesi gibi döner sermaye sistemi de sağlık çalışanlarının emeğini, alın terini yok sayıyor. O nedenle, Sağlık-Sen olarak bu sistemi reddediyoruz ve adil bir sistemin oluşturulması için mücadele ediyoruz.”

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: İlkelerimizden Taviz Vermeden Yolumuza Devam Ediyoruz

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük bir gayret ile çalıştığını ve insanlara umut olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, “Sağlık çalışanlarımız pandemi ile mücadele ediyor. Bu uğurda birçok arkadaşımızı kaybettik. Rabbim rahmet eylesin. Sağlık çalışanlarımızın emeklerini kimse görmezden gelemez. Gerçekten zor zamanlar geçirdik. Pandeminin sebep olduğu kısıtlarla işlerimizi yapmaya çalıştık ve maalesef süreç devam ediyor. Krizlerin ve pandeminin hayatımızı etkilediği bu süreçte de ilkelerimizden taviz vermeden yolumuza devam ettik ve etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının iş yükünün çok fazla olduğuna dikkat çeken Baykan, “İş yüküne bağlı yorgunluk ve fazla mesailer sağlık çalışanlarının tükenmişlik hissi yaşamasına sebep oluyor. Bu yüzden sağlık çalışanı istihdamında sürekliliğin sağlanması gerekiyor. Her yıl düzenli alım şart. Bu hem sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletecektir hem de atama bekleyen arkadaşlarımıza umut olacaktır” dedi.

Milletvekili Baybatur: Sağlık Çalışanlarımıza Fedakarlıkları İçin Teşekkür Ediyorum

Toplantıda konuşan Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baybatur, “Tüm sağlık çalışanlarımıza pandemi sürecinde yapmış oldukları fedakarlık ve emekleri için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Şube Başkanı Irgatoğlu: Bizim Derdimiz Alın Terinin Hakkını Korumaktır

Temsilcilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, sahanın gerçek gücünün temsilciler olduğunu söyledi.

Irgatoğlu, "Bizim derdimizi bilen bilir. Bizim derdimiz alın terinin hakkını korumaktı. Bizim davamız, böylesine bir yangının ortasında cephenin en önünde kahramanca mücadele eden arkadaşlarımızın derdini çözmek, gücünü ve refahını artırmaktır. Bizim mücadelemiz dünya ölçeğinde yaşanan pandemi ve benzeri krizlere karşı sosyal dokuyu güçlendirecek politikalar noktasında çaba sarf etmektir. Bizim derdimiz masumun ve mağdurun yanında olmak, milletini derdiyle dertlenmek ve milletin derdiyle dertlenenlerle birlikte yol yürümektir” dedi.

Toplantısı öncesinde Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Manisa’da temaslarda bulundu.

Sağlık-Sen heyeti ilk olarak  İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç’i ziyaret etti.

Ardından heyet Memur-Sen İl Temsilcisi Mesut Öner ile de bir araya geldi.

 

PAYLAŞ :