Manisa Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
18 Temmuz 2022, Pazartesi

Sağlık-Sen Manisa Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belli oldu. Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın da katıldığı genel kurulda Mustafa Irgatoğlu yeniden Şube Başkanı seçildi.

Genel kurulda katılımcılara hitap eden Genel Sekreter Durali Baki, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in geçmişten günümüze verdiği mücadeleyi anlattı.

Sağlık emekçilerinin pandemi sürecinde insanüstü bir gayretle çalıştığını dile getiren Baki, “Sağlık çalışanlarımız her zaman insanımız için mücadele ediyor. Bu mücadeleye pandemi sürecinde hepimiz şahitlik ettik. Depremlerde, sellerde yani olağan ve olağanüstü her durumda sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat esasıyla görevlerini yerine getiriyor. Bu fedakarlığı kimse görmezden gelemez” diye konuştu.

“Sağlık Çalışanlarının Şifa Dağıtmaktan Başka Dertleri Olmamalı”

Sağlık çalışanlarının şifa dağıtmaktan başka dertlerinin olmaması gerektiğine dikkat çeken Baki, “Sağlık çalışanlarımızın ücret adaletsizliği, aşırı iş yükü gibi bin bir türlü sorunları var. Bunlardan en fazla can yakanı şiddet. Sağlıkta şiddet öyle bir duruma geldi ki sağlık sistemini tehdit ediyor. En son Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında katledilmesi gelinen vahim noktayı gözler önüne seriyor. Sağlık Bakanlığı tüm tarafları bir araya toplayarak bu konuyu masaya yatırmalı ve gerekli adımları atmalı” dedi.

“Sağlık çalışanları hep gülmeli” diyen Baki, “Sağlık çalışanları gülerse Türkiye daha fazla gülecektir. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekir. Bu nedenle de sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Şiddete Karşı Acilen Seferberlik Başlatılmalı

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, sendikal mücadelenin önemine vurgu yaparak, “Sendikacılık adanmışlıktır, sendikacılık gönül işidir. Herkes sorunlarından bahseder ancak sorunları çözen örgütlü mücadeledir. Ortada eğer bir örgütlenme yoksa sorunların çözümü de o denli güçtür. Memur-Sen olarak bu inançla 1 milyonu aşan üyemizle omuz omuza mücadele ediyoruz ve sorunların çözümü için çalışıyoruz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının önemine vurgu yapan Baykan, “Hekiminden hemşiresine, 112 çalışanından teknisyenine tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımız kutsal bir görevi ifa ediyorlar. Öyle kutsal bir görev ki insanımızın yaralarına derman oluyorlar. Böyle kutsal bir görevi yerine getiren arkadaşlarımızın şiddet korkusuyla çalışması kabul edilemez. Sistemi tehdit eden bu soruna karşı acilen bir seferberlik başlatılmalı” ifadelerini kullandı.

Baykan, Manisa Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulunarak güven tazeleyen Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu'nu tebrik etti.

Şube Başkanı Irgatoğlu: Sağlık Çalışanları İçin Büyük Mesafeler Kat Ettik

Yeniden Şube Başkanı seçilen Mustafa Irgatoğlu yaptığı konuşmada, Manisa Şube’nin faaliyetlerini anlattı.

Irgatoğlu, “Bugüne kadar sağlık çalışanları için büyük mesafeler kat ettik. Göreve geldiğimizden bu yana üyelerimizin özlük ve sosyal hakları, ekonomik durumları ve Genel Yetkili Sendikanın birer mensubu olmanın bilinciyle en başta aile hayatında, iş hayatı ve sosyal çevrede, hayatın her alanında ve basında gündem oluşturan bir sendikal anlayış ile çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. İstişareyi, danışmayı ve ortak aklı benimseyerek yol almayı en iyi ve doğru yöntem olarak kabul eden bir anlayışı önceliyor ve önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel kurula; Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım ve Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz katıldı.

Sağlık-Sen Manisa Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Şube Sekreteri Ozan Ağzıballı, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yeliz Kamiloğlu, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emine Tınaz, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihan Çıralı, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Cıvrı, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşegül Solmaz.

 

 

PAYLAŞ :